11 abr 2011

84 Charing Cross Road, Helene Hanff

El passat mes de març començava el Club de lectura quinzenal de la Biblioteca Pública de Palma, Can Sales. En aquesta nova aventura literària, ens hem embarcat un magnífic grup de lectors i lectores, apassionats admiradors dels llibres i de la lectura compartida. Ara per ara llegim el nostre segon llibre, un clàssic de la literatura nord-americana que malauradament no va lliurar a l'escriptora de sofrir penúries econòmiques al llarg de la seva vida.
84, Charing Cross Road, del anomenat gènere epistolar, aquest llibre ens conta la història real de Helene Hanff, una escriptora neoyorquina, i en Frank Doel, un llibreter de Londres, en el marc de la segona guerra mundial. Plena d'ironia, humor, tendresa, amor pels llibres i moltíssima humanitat, aquesta novel·la transcorre al llarg de vint anys, durant els qual els dos personatges arriben a tindre una relació d'amistat profunda. Perquè encara que al principi les cartes mostren només una relació comercial, acaben tenint un to personal, amb les esperances i les confidències íntimes de tots els membres de la llibreria amb Helene.

"¡Vamos, Fran Doel...! ¿Se puede saber qué HACE usted ahí? No veo que haga NADA, salvo pasarse todo el día SENTADO... me tiene aquí escribiendo largas notas en los márgenes de unos libros sacados en préstamo de la biblioteca... Algún día me descubrirán y me quitarán mi tarjeta de lectora"

Vos deixe un fragment de l'obra teatral que ha estat dirigida per Isabel Coixet, esperem que es deixin caure per ses Illes i pugam anar a vore-la al teatre. Fins aviat i bones lectures!!



4 comentarios:

  1. "Cada primavera hago una limpieza general de mis libros y me deshago de los que ya no volveré a leer, de la misma manera que me desprendo de las ropas que no pienso ponerme ya más. A todo el mundo le extraña esta forma de proceder.(....) Según entienden ellos la cosa, compras un libro, lo lees, lo colocas en la estantería y jamás vuelves a abrirlo en toda tu vida, ¡PERO NUNCA LO TIRAS!(...) Pero...¿por qué no? Personalmente creo que no hay nada menos sacrosanto que un mal libro e incluso un libro mediocre" (pp.75-76)
    Estic totalment d'acord amb l'autora i aquest és un llibre que mai tiraria!

    ResponderEliminar
  2. ...Un libro que no olvido. También lo leí y me pareció realmente entrañable, como entrañable es un libro que he leído últimamente y que os recomiendo a tod@s "La sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey"...
    Me alegro que haya otro club de lectura con el que compartir opiniones. Seguiré vuestros comentarios por aquí en cuanto tenga un minuto para hacerlo ;).
    Me alegró verte el otro día, un besito Eva.

    ResponderEliminar
  3. Gracias xisca! la verdad es que es de esos libros que se pueden releer una y otra vez y que nunca cansan ni aburren! Gracias también por la recomendación, me han hablado muy bien de este que comentas, así que lo paso desde ya a mi lista de libros en espera de leer! Un beso enorme, nos vemos por la biblioteca!

    ResponderEliminar
  4. És un llibre meravellós que vols tenir-lo sempre al teu costat per rellegir-lo les vegades que facin falta. Estic d'acord amb na Xisca de que val la pena lleguir "La Sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey" de Mary Ann Shaffer i Annie Barrows. Els dos llibres estan dins el gènere de novel.la epistolar.

    ResponderEliminar