25 nov 2011

Marina, de Carlos Ruíz Zafón

Marina, ha estat l'últim llibre llegit i comentat al club de lectura quinzenal de la Biblioteca Pública Can Sales. Aquesta és una de les primeres novel•les de Ruíz Zafón, publicada en 1999, està orientada al públic juvenil, i això s’ha notat a l’hora dels comentaris dels membres del club. Ruíz Zafón, escriptor català va escriure Marina, una de les seves obres predilectes, com ell mateix diu, a Los Ángeles entre 1996 y 1997, i aquesta seria l’última, fins ara que escrivia dedicada al públic juvenil.

La història ens conta els fets que varen passar a la Barcelona de 1980. Oscar Drai, un noi de 16 anys que viu reclòs a un internat on estudia i d’on reiteradament s’escapa per fugir d’un vida buida, sense família i quasi sense amics. En una de les seves aventures exploratòries pels barris més antics de Barcelona descobreix una casa, que sembla a primera vista abandonada, però que amaga a una família trista amb un dolorós secret. Amb na Marina viurà una ventura fantàstica i esgarrifosa que es remunta als anys 40 quan la Valo-Granell, una fàbrica de peces ortopèdiques funcionava a Barcelona, però aquesta fàbrica no és el que sembla i sobre tot no ho és Mijail Kolvenik, personatge que evolucionarà fins deixar quasi de ser humà.
En general als membres del club els ha semblat una història massa infantil, la majoria prefereixen llegir altre tipus de llibres, que els proporcioni alguna cosa més que una senzilla història fantàstica. També ens hem assabentat que a pesar d’esser de gènere fantàstic hi ha algunes coses que no quadren o que queden inconcluses, el que fa també que la història no termini de parèixer “real”. De totes formes no podem dir que la trama no sigui interessant, realment enganxa al lector, i la manera d’escriure de Zafón i la seva soltura a l’hora d’emprar el llenguatge fan que sigui molt recomanable, sobre tot com a lectura d’institut, per als joves lectors que comencen a llegir i que d’aquesta manera obtindran un bona dosi de vocabulari.
Per al pròxim club llegirem Adreça desconeguda de Kressmann Taylor, novel•la de gènere epistolar, amb la qual ens endinsarem a la crueltat dels inicis del nazisme.
Bones lectures i fins dia 12 de desembre!!!

1 comentario:

  1. Un llibre molt bó. He disfrutat molt llegint-lo, m'encanta la forma d'escriure de Zafón. És un llibre que ho té tot, misteri, amor, terror...
    Estic desitjant llegir "El prisionero del cielo", esper que estigui a l'altura de "La sombra del viento".
    Una abraçada.

    ResponderEliminar